یکی از نیازهای اصلی همه ما انسان ها، داشتن احساس امنیت می باشد. در خانه های هوشمند نیز همه تلاش بر آن است تا به این نیاز که یکی از دغدغه های اصلی زندگی بشریت است پاسخ داده شود.
سیستم امنیتی خانه هوشمند چیست ؟
مجموعه از ابزارها و روش ها که با هم درارتباط بوده و میتوان با آنها از اعضای یک خانه و اموالشان محافظت کرد. در حقیقت در سیستم امنیت خانه هوشمند علاوه بر تجهیزات و ابزارهای فیزیکی مانند قفل باید از اطلاعات سیستم و اعضای خانه هم محافظت کرد.
سیستم امنیت خانه هوشمند چطور کار میکند؟
در این سیستم یک خانه به چند بخش یا zone مختلف تقسیم می شود که میتوان هر کدام از آنها را بطور مستقل مدیریت و کنترل نمود و در صورت ورود سارقین به منزل از طریق این سیستم میتوان محل حضور آنها رو تشخیص داد.
با توجه به نوع کاربری ساختمان میتوان در یک ساختمان هوشمند بوسیله سناریوهای مختلف سیستم امنیتی رو به کار برد:
۱. سناریو تنها در خانه:
در این حالت فقط مگنت های جلوی درب ورودی یا اتاق های خاصی که شما با توجه به نیازتان فعال نموده اید و یا حتی پنجره ها فعال می گردند. این مورد برای زمانیکه مثلا یک کودک یا فرد بیمار در منزل تنهاست میتواند مفید باشد
۲. خواب:
در این مورد فقط سنسورهای مربوط به درهای ورودی فعال می شوند
۳.ترک خانه در سفر:
در این مورد هم سنسورها فعال بوده و سیستم دزدگیر هوشمند بطور کامل فعال می شود. به محض ورود غیر مجاز به سیستم هوشمند از طریق تلفن همراه اقدام به اطلاع رسانی شما میکند.
۴. شبیه ساز حضور:
در زمان فعال سازی سیستم ضد سرقت سیستم در مقاطع زمانی کوتاه بصورت اتومات اقداماتی انجام میدهد که به نظر بیاید شما در منزل حضور دارید مانند روشن و خاموش کردن چراغ ها و ...
اجزای یک سیستم کنترلی برای برقراری امنیت در خانه هوشمند:
۱. پنل کنترل:
این سیستم در حقیقت گوشی هوشمند، تبلت یا کامپیوتری هست که بوسیله آنها میتوان آلارم اجزای یک سیستم امنیتی خانه را در زمان وقوع خطر برای ساکنین خانه روشن نمود. لازمه این کار نصب اپلیکیشن خانه هوشمند است.
همچنین میتوان از یک تاچ پنل هم به عنوان جایگزین گوشی و .... استفاده کرد.
۲. سنسور درب و پنجره:
این سنسور از دو بخش تشکیل شده که یکی از آنها روی درب یا پنجره یا دیگری در نزدیک آن نصب می گردد. در زمان بسته بودن درب یا پنجره دو تکه به هم متصل بوده و یک مدار امنیتی ایجاد می شود. پنل کنترل روی این سنسور نظارت دارد و این سنسور درباره امنیت نقاط ورودی به پنل کنترل گزارش میدهد. چنانچه در آن زمان هایی که توسط شما برای سیستم تعیین میگردد درب یا پنجره باز شود، جریان بین دو قطعه بصورت کامل قطع میگردد و از طریق چراع هشدار، ارسال پیام به پنل کنترل و زنگ ورود افراد غریبه به اطلاع ساکنین منزل می رسد.
۳. سنسور حرکتی:
در فضای مورد نظر شما سنسور حرکتی یک نقطه نامریی ایجاد میکند که به محض ورود سارقین صدای زنگ هشدار شنیده شود. این سنسورها معمولا در محیط های کم تردد منزل یا جایی که اشیا قیمتی وجود دارد استفاده میشود.
۴. قفل درب هوشمند:
سپر سیستم امنیتی یک خانه قفل درب هوشمند است که افراد برای ورود باید در ابتدا از آن رد شوند. این قفل دارای حیگر اثر انگشت و یک کیبورد برای وارد کردن پسورد است و فقط برای کسانی باز میشود که
شما اطلاعاتشان را به قفل هوشمند داده اید. این قفل قابلیت اتصال به wifi داشته و در صورت اقدام به ورود یک شخص ناشناس به منزل به کنترل پنل هشدار میدهد تا شما را مطلع کند.