در تعریف خانه هوشمند از عبارت کنترل اجزای ساختمان به روش های مختلف و از فاصله های مختلف به وسیله اینترنت یاد می شود. یک خانه هوشمند وابسته به شیوه و سیستم هوشمند سازی از روش های مختلفی کنترل میشود. در ادامه به بررسی برخی از این روش ها می پردازیم.
کنترل سنتی
هر خانه هوشمند مانند یک ساختمان عادی میتواند از روش های سنتی نیز کنترل گردد. نور ها با کلیدهای مخصوص تاچ و هوشمند و به صورت عادی روشن یا خاموش میگردند. سیستم های تهویه هوشمند به وسیله ترموستات های هوشمند به روش عادی فرمان میپذیرند. پرده های برقی، دوربین ها و سیستم های نظارتی و ایمنی و … همگی میتوانند به صورت دستی نیز عمل نمایند. از این رو یک خانه هوشمند مناسب هر خانواده و با هر سلیقه و میزان آشنایی با تکنولوژی میباشد.
ریموت کنترل ها و کلیدهای تابعی
اجزای مختلف خانه هوشمند قابلیت کنترل به وسیله ریموت کنترل ها و کلیدهای سناریو را نیز دارا میباشند. معمولا در پکیج های ویژه شرکت خانه های هوشمند یک یا چند ریموت کنترل و یا کلید سناریو موجود است که میتوان بنا به سلیقه افراد عملکردهای مختلفی را به وسیله آن ها کنترل نمود. همچنین کلیدهای سناریو قابلیت راه اندازی یک سناریو را دارا هستند. برای مثال با فشردن یک کلید سناریو، نور ها خاموش میشوند، سیستم های امنیتی روشن شده، سنسورها فعال گردیده و خانه در حالت امنیتی قرار میگیرد.
اتوماسیون و سناریونویسی در نرم افزار خانه هوشمند
یکی از روش های کنترل خانه هوشمند اتوماسیون یا خودکار سازی و استفاده از سناریوهای مختلف است. این ویژگی معمولا در قالب نرم افزار های خانه هوشمند موجود است و از مهمترین نکاتی است که استفاده از یک سیستم هوشمند ساختمانی را راحت و دلچسب مینماید.
دستیار صوتی
یکی از جذابیت های ویژه خانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا کنترل اجزا به وسیله دستیارهای صوتی مختلف است. بنا به سیستم عامل تلفن همراه خودتان میتوانید از انواع دستیارهای صوتی کمک گرفته و اجزای خانه خود را کنترل کنید. برای مثال با یک دستور صوتی چراغ ها را خاموش و روشن کنید.