دسته‌بندی نشده

حسگر خانه هوشمند

حسگر خانه هوشمند-نیروگستران-niroogostaran

حسگر خانه هوشمند، حسگرهای هوشمند مرکز ایجاد ارتباط در یک خانه هوشمند هستند و می توانند تغییراتی که درمحیط رخ دهد را به دیگر وسایل و تجهیزات خانه هوشمند مانند: سیستم روشنایی هوشمندريال کلید و پریز هوشمند، سیستم صوتی و تصویری هوشمند، ترموستات هوشمند و .... منتقل کند

حسگر هوشمند انواع مختلفی دارند بعضی از آن ها فقط یک وظیفه و عمل مشخص را انجام می دهند اما برخی دیگر همه کاره بوده و با داشتن آن ها انگار خانه شما به یک هواپیمای فوق پیشرفته با حالت اتوپایلت قرار گرفته است. تا انتهای مقاله حسگر خانه هوشمند با نیروگستران همراه باشید. 

حسگر خانه هوشمند

کاربرد انواع حسگر خانه هوشمند:

حسگر خانه هوشمند می توانند کاربرد های مختلفی داشته باشند و با توجه به انتظارات شما نیازهای متفاوتی را رفع کنند ممکن است انتظار شما این باشد که یک سنسور هوشمند حرکتی در خانه قرار دهید تا در زمان تاریکی خانه به محض تشخیص اینکه فردی از کنار آن ردشده است چراغ های مربوط به سالن و آشپزخانه را روشن کند یا ممکن است انتظارتان از عملکرد این حسگرها کمی بالاتر باشد. مثلا بخواهید بر اساس تشخیص سنسورها یک سلسله اقداماتی انجام پذیرد مثلا در هنگام شب با تشخیص حضور فرد در اتاق دمای محیط افزایش پیدا کند و یک موزیک ملایم در خانه پلی شود. سنسورها در بخش های امنیتی خانه هم می توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند. به این صورت که از طریق یک سنسور تماسی روی درب خروجی حضور افرادی که در پشت درب قرار دارند اطلاع رسانی می گردد.

به کمک یک سنسور دما حتی می توانید امکانات رفاهی بالاتر و بهتری را برای کودکتان فراهم آورید. چون این سنسورها توانایی گزارش دهی میزان رطوبت، خشکی بیش از اندازه محیط و تغییرات دمایی را گزارش دهد. حتی می توان تنظیمات فن و ترموستات را به گونه ای انجام داد که حتی بدون نیاز به تایید کاربر با گزارش دهی سنسور ها تنظیمات و تغییرات مورد نیاز در سیستم اعمال می گردد.   

حسگر خانه هوشمند مخصوص چه افرادی است؟

حسگر خانه هوشمند مناسب همه افراد می باشد از تازه کاران بازار تا افراد متخصص در صنعت هوشمند سازی ساختمان.

در مدل های ساده تر موجود در بازار یک دستگاه کوچک خواهیم داشت که به کمک باتری تغذیه می کند. حسگر خانه هوشمند نصب آسانی داشته و کموجب ایجاد آسایش برای ساکنین یک ساختمان می شود و در نهایت صرفه جویی در مصرف انرژی را موجب می شود. به عنوان مثال حسگر های حرکتی می توانند عدم حضور افراد را تشخیص بدهند و به این ترتیب در زمانی که کسی در خانه نباشد سیستم روشنایی، سرمایش و گرمایش و .... خاموش می گردد یا مثلا اگر حسگر تماسی روی پنجره متوجه باز ماندن پنجره ها شود به سیستم گرمایشی و ترموستات ها دستور کاهش دما داده می شود و بعد از اینکه پنجره بسته شد دما مجدد به حالت اول باز می گردد هم چنین سنسور دمای موجود در محیط برای جلوگیری کردن از مصرف بی رویه انرژی بر اساس دمای اندازه گیری شده در محیط دستور بالا و پایین شدن دما را می دهد

مزایا و معایب حسگر خانه هوشمند وایرلس نسبت به حسگر خانه هوشمند سیمی

به صورت میانگین می توان گفت حسگر خانه هوشمندی که از پروتکل های Z-Wave و یا Zigbee استفاده می کنند، ارتباطشان به صورت بی سیم می باشد البته گفتنی است که تعدادی نیز از بلوتوث و وای فای استفاده می کنند. مزیت استفاده از شبکه بندی وایرلس نسبت به سیمی مصرف انرژی کم تر و ماندگاری بالاتر می باشد. نحوه عملکرد به این صورت می باشد که هر دیوایسی با نزدیکترین سنسورها ارتباط برقرار کرده تا هیچ چیز از محدوده خارج نشود.

حسگر خانه هوشمند-نیروگستران-niroogostaran

کاملا برعکس وای فای که در برخی از گوشه‌های خانه سیگنال دهی آن قطع می گردد. نکته منفی بعدی شبکه‌بندی وایرلس، نیازمندی به هاب است که مثل یک واسطه بین سنسورها و پروتکل وای فای، عمل می‌کند. (گاهی ، اسپیکرها نقش هاب را ایفا می کنند).

تفاوت سنسور هوشمند بر مبنای بلوتوث و وای فای

گاهی سنسور هوشمند بلوتوث و یا وای فای به نصب هاب نیاز ندارند،اما زیاد قابل اطمینان نمی باشند و بسیار محتما است که قطع شوند .بر اساس تست‌های انجام شده، سنسورهایی که تحت پروتکل وای فای بدون هاب نصب میگردند، واکنش کندتر و انرژی مصرفی بالایی دارند. سنسورهایی که تحت اتصال بلوتوث با یکدیگر ارتباط دارند، پاسخ سریع‌تری دارند ولی عیبشان این است که با مشکلات برد قابل توجهی روبرو هستند، مثلا اگر در نزدیکی گوشی کاربر نباشند، عملکرد خوبی نشان نمی دهند.

حسگر هوشمند حرکت Smart Motion Sensors

سنسورهای حرکتی می توانند بسیار دقیق حرکت‌ها را تشخیص داده و برای مواردی مانند روشن کردن چراغ‌ها در هنگام عبور افراد، کاربرد دارد.به کمک حسگر خانه هوشمند می توانید سناریو خاصی را تعریف کنید که یک یا چند دستگاه هوشمند را درگیر کنید مثلا: می‌توان از یک سنسور حرکت در راهروی طبقه بالا استفاده نمودو به محض عبور هر فردی در ساعت تاریکی چراغ‌ها روشن شود، دمای ترموستات کم شده و درب خانه قفل شود.

حسگر هوشمند تماسی Smart contact sensor

حسگر تماسی که سنسور هوشمند درب و پنجره نیز گفته می شود دو بخش داراست: یک سنسور و یک آهنربا . هر قسمت به دو طرف در، پنجره، کابینت، کشو و تقریبا هر چیز دیگری که باز و بسته می‌شود، نصب شده و با هر بار با باز و بسته شدن، فعال می‌شود.

سنسور هوشمند درب و پنجره در انواع مختلفی وجود دارد هم مدل های خیلی ساده که فقط با باز و بسته شدن درب گزارش دهد و یا مدل های پیچیده‌ترکه به سیستم تهویه هوشمند HVAC متصل می شوند مثلا با باز شدن درب سیستم تهویه خاموش و با بسته شدن آن فعال گردد.

حسگر هوشمند حرارت Smart temperature sensor

به کمک سنسور حرارت، می‌توان تغییرات دما و رطوبت را در یک منطقه خاص، به ترموستات هوشمند، فن یا بخاری هوشمندوپرده هوشمند گزارش داد. نصب سنسورهای هوشمند به تنظیم دقیق سیستم‌های کنترل آب و هوا در ساختمان هوشمند که به ترموستات مرکزی مجهز است، منجر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =